FIETSEN DOOR DE BOMEN EN VECTORWORKS NATUURLIJK

FIETSEN DOOR DE BOMEN EN VECTORWORKS NATUURLIJK

Beschrijving

FIETSEN DOOR DE BOMEN EN VECTORWORKS NATUURLIJK

Al meer dan 500.000 mensen fietsten langs knooppunt 272, de start van de fietsbeleving door de bomen. Het idee en de uitwerking voor dit fietspad kwam van het Limburgse BuroLandschap die al jaren zweren bij de voordelen van ontwerpen in Vectorworks.

Al bij het Vectorworks-ontwerp kwam het bos eerst. Bij het ontwerp voor het fietspad werd niet alleen rekening gehouden met de fietser, maar ook – en vooral – met de natuur. Het is belangrijk dat er zo weinig mogelijk bomen gekapt worden voor het bouwen van de constructie. De bomen die wel plaats moesten maken voor de constructie werden verwerkt in een infopunt langs het fietstraject.

Daarnaast kozen ze bij BuroLandschap voor een paalfundering en geen brede betonfunderingen om de ondergrond in het bos zoveel mogelijk te sparen. Ook qua opbouw en uitzicht past de fietsbrug perfect in de natuurlijke omgeving van Hechtel-Eksel. De ronde vorm doet bijvoorbeeld denken aan de jaarringen van bomen en de 449 kolommen (die de fietsbrug ondersteunen) vertegenwoordigen de rechte stammen van de omliggende naaldbomen. Wist je trouwens dat die palen in volledige willekeurige volgorde van elkaar staan?

Het ontwerp voor deze award winnende fietsbrug (de Dezeen Award 2020 voor beste ‘Architectuur – Infrastructuurproject’ van het jaar, de ‘international Design Award’, de ‘World Landscape Award’, enz.) werd gemaakt in Vectorworks, het ideale BIM-pakket voor zowel architecten als landschapsarchitecten.

Media

Gallery

Website

Downloads