HET KERNPROJECT VAN VECTORWORKS LANDSCHAP 2020

HET KERNPROJECT VAN VECTORWORKS LANDSCHAP 2020

Beschrijving

HET KERNPROJECT VAN VECTORWORKS LANDSCHAP 2020

Miljoenen mensen vliegen dagelijks de hele wereld rond. Helaas zijn luchthavens slechts zelden een bron van plezier en verwondering voor die reizigers, maar meestal enkel een stresserende plek die men zo snel mogelijk wilt verlaten. Niet zo in Jewel Changi Airport. Geen saaie kleuren en uniformiteit, maar een sensationeel landschap dat nooit verveelt. Met een winkelcentrum, bioscoop, horecagelegenheden en diverse toeristische attracties trekt het zowel globetrotters als Singaporezen aan.

Vectorworks, Inc. koos deze vernieuwde luchthaven als signature project voor Versie 2020 omdat het bewijst dat in Vectorworks alles mogelijk is bij het ontwerpen van landschappen en de publieke ruimte. Volgens Architectural Record Magazine wou de opdrachtgever de capaciteit van de luchthaven tegen 2030 verhogen van 65 naar 135 miljoen door een “attractie” te introduceren. Diverse ontwerpbureaus formuleerden hun voorstellen, maar het was de “mythische tuin” van Moshe Safdie van Safdie Architects die je vandaag daadwerkelijk in Singapore kunt bezoeken.

Jewel Changi Airport is een wonderlijk ontwerp, maar ook zo complex dat het geen gemakkelijke samenwerking was voor de meer dan 10 verschillende projectteams. En dat is precies waar Vectorworks het verschil maakt: de moeiteloze uitwisseling van informatie met projectpartners.

Media

Gallery

Website

Downloads