HET KERNPROJECT VAN VECTORWORKS LANDSCHAP 2021

HET KERNPROJECT VAN VECTORWORKS LANDSCHAP 2021

Beschrijving

HET KERNPROJECT VAN VECTORWORKS LANDSCHAP 2021

Te midden van de luxueuze Yuqin Gardens appartementen in Taicang City, China, vind je de unieke Taicang Yuqin Garden. Het ontwerp voor deze prachtige tuin komt van PLACEMEDIA, een landschapsarchitectuur/stedenbouwkundig ontwerpbureau uit Tokio. Voor de uitwerking van dit uitzonderlijk project kozen ze Vectorworks.

PLACEMDIA werkt al 20 jaar met Vectorworks en gebruikt de verschillende aspecten van de software. Zo is het bedenken van dit project voor hen niet alleen een 2D-proces, maar zijn ze ook fervente gebruikers van de 3D-modellering tools. Die tools hielpen hen o.a. om de gecontroleerde zichtlijn door de ruimte te visualiseren en een gevoel van schaal te creëren. Bovendien konden ze hun ontwerpen makkelijk tonen aan iedereen binnen het project en hielp de 3D-modellering om dit uniek terrein vorm te geven. Zo kregen ze snel feedback, van de vormen van elk “blad” tot het uiterlijk en de plaatsing van het buitenmeubilair.

Het ontwerp van PLACEMEDIA, is gebaseerd op hun concept van een “Groen eiland”. En voor al dat groen konden de architecten een beroep doen op de ruime kleurkeuze van Vectorworks. De verschillende kleuren en (groen)tinten binnen Vectorworks zijn er speciaal voor landschapsarchitecten. En aangezien dit “Groen eiland” een weerspiegeling is van de nabijgelegen delta van de Yangtze-rivier komt al dat groen wel van pas. Zeker als je weet dat elk van de licht verhoogde “eilanden” omgeven is door weelderig groen in het aangrenzende laagland. Doordat alle eilanden met elkaar verbonden zijn via een reeks paden wekt dat de illusie van nerven van een blad op.

Aangezien de tuin tussen de hoogbouw van de Yuqin Gardens appartementen ligt, ontstaat er een prachtige buitenruimte voor de bewoners. Ze hebben voldoende wandelpaden en het is meteen de perfecte afdekking voor een ondergrondse parkeergarage. Naarmate de bomen en struiken in de tuin groeien en bloeien, zorgen ze voor schaduw en voor schone lucht voor de hele gemeenschap.

Media

Gallery

Website

Downloads